Su içmek şifa kaynağı
Funda Gerçeker / Pertev Ajans
***
Su içmenin önemine dair sözleri hepimiz doktorumuzdan veya yayın organlarındaki sağlık programlarında dinlemişizdir. Su içmenin faydasını ve sağlığımız için ne denli önemli olduğunu, vücudumuzun bir kaç farklı bölgesinde ne tür sorunlar oluşturduğuna gözden geçirmekte fayda var. Su içmek şifa kaynağı sözünün ne kadar önemli ve geçerli bir söz olduğu görülecektir.
– Vücut su kıtlığı çektiğinde kandaki suyu kullanırsa,
YÜKSEK TANSİYON hastalığına yakalanırız.
– Vücut su kıtlığı çektiğinde omurlardaki suyu kullanırsa,
BEL VE BOYUN FITIĞI hastalığına yakalanırız.
– Vücut su kıtlığı çektiğinde kemiklerdeki suyu kullanırsa,
gut – atrit gibi romatizmal hastalıklara yakalanırız.
– Vücut su kıtlığı çektiğinde akciğerdeki suyu kullanırsa,
ASTIM hastalığına yakalanırız.
– Vücut su kıtlığı çektiğinde pankreastaki suyu kullanırsa,
ŞEKER hastalığına yakalanırız.
– Vücut su kıtlığı çektiğinde midedeki suyu kullanırsa,
ÜLSER hastalığına yakalanırız.
– Bağırsaklarda su eksilirse, kabızlık meydana gelir ve
KOLON kanseri olma tehlikesi yaşarız.
– Hücrenin su eksikliği çok artarsa, beynimiz hücreye oksijen göndermeyi keser. Oksijen kesilmesi sonucunda da hücre KANSERLEŞME sürecine girer !!!…
Hasta olmamak için vücudumuzu susuz bırakmamalıyız; günde en az 1,5 litre su içmeliyiz. (Bir su bardağı su 200 gramdır. Günün farklı saatlerine dağıtarak içilecek 8-10 bardak su, vücudumuzun günlük su ihtiyacını karşılayacaktır.)
DİKKAT ! ÇAY – KAHVE SU YERİNE GEÇMEZ; ÜSTELİK VÜCUDA SU KAYBETTİRİR !
Su içmekte zorlanıyorsanız bol bol çorba veya ayran içerek veya kavun karpuz gibi sulu meyveler yiyerek de gerekli sıvıyı alabilirsiniz.
Dikkat edilmesi gereken bir başka husus da: Uzmanlar çay, kahve, gazoz gibi asitli içecekler, piyasada hazır satılan meyve suları gibi içeceklerin kesinlikle “SU” yerine geçmeyeceğini ifade ediyorlar.
Üstelik çay, kahve gibi içeceklerin böbreklerden idrar söktürmesi nedeniyle vücuttan su atılımına sebep olduğunu ve bu yüzden ne kadar çay-kahve ve diğer bitki çayları içilmişse (Günlük minimum gereken ve içtiğiniz 1,5 litre su haricinde) ayrıca içtiğiniz çay – kahve kadar su içilmesi gerektiğini belirtiyorlar. Mesela Günlük en az içilmesi gereken 1,5 litre su, gerek su içilerek, gerek ayran, komposto, çorba, meyveler ve kant içilerek alınabilir.
Uzmanların özellikle dikkat çektiği konu şudur: Ne kadar çay kahve içildiyse ayrıca günlük su ihtiyacına ek olarak o kadar su içilmesi gerekiyor. Yani içilen mesela 5 bardak çay veya kahve için ayrıca 5 bardak su içilmesi gerektiğini vurguluyor uzmanlar!
Unutmayın hasta olduğunuz bir çok durumda aslında “Hasta değil, SU’SUZSUNUZ” !!!